top of page

Velkommen i haven på Petersgaard

Haven er åben for offentligheden som en privat have mod betaling.​

Nedenfor er haven kort beskrevet opdelt i Parken, Staudehaven og Køkken- og skærehaven. Der er endnu ikke noget kortmateriale, men det er på vej og her vil man kunne orientere sig i haven samt se navne på alle havens roser. 

Parken: I parkens rand ses delvist tilplantede bede med sneboller, hvid syren, weigelia, spirea og kvalkved. Derudover vil man enkelte steder se albaroserne Dronningen af Danmark, Celestial og Madame Plantier samt Ghislaine de Feligonde og Helena Lykkefund. Under de store gamle ege ses mindestøtten over Ida Marie Suhr og hendes forældre. Til venstra for hovedbygningen finder man thepavillonen er opført i 1915 af Hans Tegner, sandsynligvis efter inspiration fra Liselund Slot på Møn.

Staudehaven: Efter nedlæggelse af havens store staudebed, blev den nuværende staudehave anlagt i 1987 som en kombineret duft- og stemningshave. Staudehaven er anlagt som en par terre have med murede højbede efter inspiration hentet i Alhambras haver i 1986. Staudehaven gennemgår for tiden en omorganisering, hvor den efter en periode som georgine-have atter skal fyldes med stauder.

Køkken- og skærehaven på en herregård har altid skulle forsyne herskabet med årstidens friske grøntsager og blomster. I forbindelse med Gartnerboligen vest for køkken- og skærehaven, lå tidligere det store herregårdsgartneri med 2 store drivhuse, hvorfra der også solgtes planter ud af huset. Køkken- og skærehaven er opdelt i fire store hovedkvadrater med bær, grøntsager, skæreblomster og roser.

Om haven: About
bottom of page