Adresse

Petersgaard Alle 3
DK - 4772 Langebæk

Kontakt

Følg

t. 55 39 50 07 / m. 22 62 62 59

CVR nr: 32 21 06 94                          ©2019 by Petersgaard Gods

Velkommen i haven på Petersgaard

Haven er åben for offentligheden som en privat have mod betaling.​

Petersgaards have omlagdes i slutningen af 1800-tallet efter tidens stil til en landskabshave med datidens romantiske indslag. Op gennem det 20- århundrede har haven, grundet stadigt stigende omkostninger til vedligeholdelse været igennem en løbende forenkling, hvorfor haven i dag fremstår som et typisk eksempel på en moderniseret og nutidig udgave af en dansk herregårdshave. Når du besøger haven, skal du derfor give dig tid til at forestille dig det liv, der førhen førtes og samtidig sanse dufte, stemninger og synsindtryk. 

Besøgende får adgang til parken på 1,6 ha. samt vores lille studehave og den 700 m2 store køkkenhave.

Parken: I parkens rand ses delvist tilplantede bede med sneboller, hvid syren, weigelia, spirea og kvalkved. Derudover vil man enkelte steder se albaroserne Dronningen af Danmark, Celestial og Madame Plantier samt Ghislaine de Feligonde og Helena Lykkefund. Under de store gamle ege ses mindestøtten over Ida Marie Suhr og hendes forældre. Til venstra for hovedbygningen finder man thepavillonen er opført i 1915 af Hans Tegner, sandsynligvis efter inspiration fra Liselund Slot på Møn.

Staudehaven: Efter nedlæggelse af havens store staudebed, blev den nuværende staudehave anlagt i 1987 som en kombineret duft- og stemningshave. Staudehaven er anlagt som en par terre have med murede højbede efter inspiration hentet i Alhambras haver i 1986. Staudehaven gennemgår for tiden en omorganisering. 

Køkken- og skærehaven på en herregård har altid skullet forsyne herskabet med årstidens friske grøntsager og blomster. I forbindelse med Gartnerboligen vest for køkken- og skærehaven, lå tidligere det store herregårdsgartneri med 2 store drivhuse, hvorfra der også solgtes planter ud af huset. Køkken- og skærehaven er opdelt i fire store hovedkvadrater med bær, grøntsager, skæreblomster og roser.

Guidede ture bestilles ved henvendelse til godskontoret på 22626259 eller mail asi@petersgaard.dk. Prisen er 100 kr. per person dog minimum 2.000 kr. For større grupper kan aftales en fast pris.